Šta su hidromasaže i kakve benefite imaju po zdravlje?

 

Hidromasaže su prirodni lek, poznat godinama unazad. Istorija ovakvih masaža seže u davnu prošlost- u drevnu Grčku. Međutim, iako je nastala tamo, hidromasažu su popularizovali stari Rimljani, koji su drugim kulturama i zemljama, tokom osvajanja, preneli benefite masaže i kupanja.

 

Rimska javna kupatila su poznata odvajkada kao odličan način opuštanja u kojem je uživao nobles i svi slobodni ljudi.

 

Modrene hidormasaže započele su sa Tobijasom Smoletom. Njegov spis iz 1752. godine pod nazivom “O spoljnoj upotrebi vode” opisivao je pumpanu vodu, kao koristan tretman za “histerična oboljenja, menstrualne tegobe, ali i za sva zdravstvena stanja gde je potrebno opuštanje, od glave do pete”.

 

Početkom šezdesetih godina 20. veka, hidromasaže bivale su sve popularnije, a svake godine, tuševi i kade za ovu vrstu masaže su usavršavani. Danas, hidromasaža je popularna svuda u svetu, a za koga se najčešće preporučuje, saznajte u nastavku.

 

Hidromasaže i zdravlje

 

Antistres terapija

 

Većina ljudi radi po ponedeljka do petka. Od poslovnih obaveza, projekata, preko privatnih problema, svakodnevno se susrećemo sa ogromnom količinom stresa. Ukoliko on nastavi da se gomila, može doći do brojnih tegoba. Prvi znaci da vam je potreban predah jesu česte glavobolje i bolovi u vratu i ramenima, gde se tenzija najpre i skupi. Moćna, dubinska hidromasaža može da razbije te napete čvorove, a celo telo i um dovodi u stanje opuštenosti i smirenosti.

 


 

Hidromasaža i sportisti

 

Za profesionalne sportiste, uz redovne treninge i pravilnu ishranu, važan je i sam sportski učinak, ali i vreme oporavka. Zato stručnjaci savetuju sportistima redovne masaže tokom samih priprema, ali i nakon napornih turnira, kako bi se telo opustilo. Redovne hidromasaže održavaju telo jakim i spremnim na sportske izazove. Uz to, jačaju mišiće i kosti, kao i imuni sistem, te sprečavaju eventualne povrede, koje mogu biti pogubne za profesionalnog sportistu.

 

Za zaposlene majke

 

Ukoliko ste majka, sami znate koliko je taj posao, pored toga što je prelep, prepun stresa i nervoze. Zato, hidromasaže se savetuju majkama, koje retko kada imaju trenutak da ugode sebi. Za samo 10 minuta, možete dobiti idealan antistres tretman, koji će preporoditi vaše telo.

 

Pad energije

 

Ukoliko osetite da niste poletni, bilo usled količine posla, vremenskih prilika ili nepravilne ishrane, pokušajte sa hidromasažama. Nakon što opuste telo i umanje lučenje hormona stresa, ove masaže revitalizuju telo i vraćaju preko potrebnu energiju. Redovne hidromasaže vratiće vam elan i nećete više patiti od naglog pada energije i raspoloženja.

 

Za lepotu

 

Pored toga što hidromasaža dubinski hidrira kožu, čini je elastičnom, ove masaže umanjuju nastanak bora. Uz to, dubinska hidromasaža umanjuje efekat pomorandžine kore, te je idealni dodatak onim pripadnicama lepšeg pola koje muku muče sa celulitom. Takođe, ove masaže umanjuju obim struka, jer “razbijaju” masne naslage. Naravno, gibitak viška kilograma ne dolazi baš tako lako, pa se, uz masaže, preporučuje pravilna ishrana i redovna fizička aktivnost.

 

Naša ponuda, između ostalog, uključuje i korišćenje hidromasažnih tuševa i hidromasažnih kada. Za koju god varijantu da se odlučite, garantujemo vam da će vam telo biti zahvalno i to nakon samo jednog tretmana.

 

Ukoliko nam ne verujete, ostaje nam samo da vas pozovemo da dođete u LuxSpa i da se uverite i sami!