Masaža čokoladom – slatko zadovoljstvo koje će vaša koža obožavati!

 

Bilo da je u pitanju sparno leto ili hladna zima, naša koža svakako pati. Pored brojnih preparata kojima možemo da joj pomognemo, jedan od najboljih načina da koža bude zdrava, elastična i hidrirana, jeste ishrana.

 

Pored namirnica koje blagotvorno deluju na naš najveći organ, koža “voli” i mnogo vode, ali i da bude “nahranjena” spolja. Baš iz tog razloga, danas, postoji bezbroj krema, losiona i pomada kojima našu kožu hranimo i spolja.

 

Jedan od neizostavnih sastojaka brojnih ovakvih preparata jeste kakao odnosno čokolada. Budući da je ona snažan antioksidant, da utiče na čišćenje tela i kože, čokolada je poznata po tome da podiže raspoloženje. Baš iz tog razloga, u poslednje vreme, veoma su popularne i masaže sa čokoladom.

Čokoladna masaža – euforija za sva čula

 

Čokolada spada u najomiljenije poslastice ljudi širom sveta. Uz njen upečatljivi i neodoljivi ukus, čokolada ima i brojne benefite po naše zdravlje.

 

Pored toga što je bogata mineralima, poput selena i gvožđa, čokolada smanjuje rizik od moždanog udara. Uz to, blagotvorno deluje na srce i krvne sudove, sprečava dijabetes.

 

Naučne studije pokazale su i da se deca majki koje su konzumirale čokoladu tokom trudnoće, smeju mnogo više nego ona čije su majke izbegavale ovu poslasticu u druhom stanju.

 

Čokolada je poznata i kao “molekul ljubavi”, koji podstiče dobro raspoloženje. Naime, konzumacija ove namirnice utiče na povećanje nivoa endorfina i čini nas srećnijim. Uz sve navedeno, postalo je vrlo jasno zašto je čokolada jedna od idealnih “pomoćnih sredstava” prilikom masaže.

 

Uz opuštanje tela i uma samom masažom, sastojci čokolade, koji prodiru duboko u kožu, čine je lepšom, mlađom i elastičnijom. Uz to, nutrijenti iz ove namirnice pospešuju proizvodnju ćelija same kože, što je posebno pogodno u vreme leta- kada je koža izložena suncu, te gori. Priuštite svojoj koži nezaboravni tretman i ona će vam biti zahvalna!