fbpx
 

Masaža čokoladom – slatko zadovoljstvo koje će vaša koža obožavati!

 

Bilo da je u pitanju sparno leto ili hladna zima, naša koža svakako pati. Pored brojnih preparata kojima možemo da joj pomognemo, jedan od najboljih načina da koža bude zdrava, elastična i hidrirana, jeste ishrana.

 

Pored namirnica koje blagotvorno deluju na naš najveći organ, koža “voli” i mnogo vode, ali i da bude “nahranjena” spolja. Baš iz tog razloga, danas, postoji bezbroj krema, losiona i pomada kojima našu kožu hranimo i spolja.

 

Jedan od neizostavnih sastojaka brojnih ovakvih preparata jeste kakao odnosno čokolada. Budući da je ona snažan antioksidant, da utiče na čišćenje tela i kože, čokolada je poznata po tome da podiže raspoloženje. Baš iz tog razloga, u poslednje vreme, veoma su popularne i masaže sa čokoladom.

Čokoladna masaža – euforija za sva čula

 

Čokolada spada u najomiljenije poslastice ljudi širom sveta. Uz njen upečatljivi i neodoljivi ukus, čokolada ima i brojne benefite po naše zdravlje.

 

Pored toga što je bogata mineralima, poput selena i gvožđa, čokolada smanjuje rizik od moždanog udara. Uz to, blagotvorno deluje na srce i krvne sudove, sprečava dijabetes.

 

Naučne studije pokazale su i da se deca majki koje su konzumirale čokoladu tokom trudnoće, smeju mnogo više nego ona čije su majke izbegavale ovu poslasticu u druhom stanju.

 

Čokolada je poznata i kao “molekul ljubavi”, koji podstiče dobro raspoloženje. Naime, konzumacija ove namirnice utiče na povećanje nivoa endorfina i čini nas srećnijim. Uz sve navedeno, postalo je vrlo jasno zašto je čokolada jedna od idealnih “pomoćnih sredstava” prilikom masaže.

 

Uz opuštanje tela i uma samom masažom, sastojci čokolade, koji prodiru duboko u kožu, čine je lepšom, mlađom i elastičnijom. Uz to, nutrijenti iz ove namirnice pospešuju proizvodnju ćelija same kože, što je posebno pogodno u vreme leta- kada je koža izložena suncu, te gori. Priuštite svojoj koži nezaboravni tretman i ona će vam biti zahvalna!

VAŽNO OBAVEŠTENJE

LuxSpa je trenutno u procesu selidbe na novu lokaciju.
Pošaljite nam Vaš kontakt telefon pa će Vas kolege obavestiti čim spa krene sa radom kako bi napravili rezervaciju.
Svi vaučeri će moći da se iskoriste na novoj lokaciji.
Hvala na razumevanju.

LuxSpa