Prednosti hidromasažnih kada

Hidromasažne kade imaju mnoge prednosti koje su vezane za zdravlje. Bilo da želite da izlečite neku fizičku bolest, da sprečite buduću povredu ili jednostavno da se otarasite stresa i umora, hidromasažna kada može u svemu tome da vam pomogne.

Stres i nervoza

Kada pomislite na hidromasažnu kadu, prvo što vam padne na pamet jeste opuštajuća kupka. Sigurno pomislite kako ćete da zaboravite na sve brige i da se potopite u tople vodene mehuriće. Veliki broj ljudi danas pati od stresa, bilo zbog posla ili nekih drugih životnih nedaća. Međutim, hidromasažna kada poseduje terapeutska svojstva koja blagotvorno utiču na stres. Pored toga, hidromasažna kada pomaže i kod nesanice. Ukoliko se potopite u toplu vodu sat i po vremena pre spavanja, vaš unutrašni termostat će vam spustiti temperaturu i omogućiti da lakše zaspite.

 

Cirkulacija

Umirujuća kupka u hidromasažnoj kadi pomaže pri poboljšanju cirkulacije. Bez pravilne cirkulacije krvi, telo teško može da dopremi glukozu, vitamine, minerale i kiseonik ćelijama kojima su potrebni. Toplota vode i vrtložno kretanje u kadi stimuliše i masira vene i arterije, pomažući pri lečenju dijabetesa i varikoznih vena.

Ublažavanje bola

Još jedan odličan efekat hidromasažne kade jeste ublažavanje različitih vrsta bolova. Oni koji boluju od artritisa ili bolova u zglobovima mogu ublažiti bolove hidroterapijom u hidromasažnoj kadi putem pojačane cirkulacije. Ovakav vid terapije pomaže i kod istegnutih mišića, sportskih povreda ili bolova u leđima. Usmeravanjem vrtložnog kretanja na bolno mesto i dubokom masažom mogu se značajno opustiti mišići. Hidromasažna kada takođe ublažava i menstrualne bolove.

 

Efekat na kožu

Primena hidromasažne kade je odlična za kožu. Topla voda u kombinaciji sa pritiskom vode na kožu stvara visok nivo oksigenacije, odnosno infuzije kiseonika u kožu. To pomaže pri proizvodnji kolagena i elastina koji su važni za mladalački izgled kože. U toplom okruženju dolazi do znojenja, pri čemu vrtložna voda odnosi sav znoj, prljavštinu, masnoće i toksine iz vašeg tela koje izlučite kada vam se pore otvore, čineći vašu kožu čistijom i zdravijom. Hidroterapija može pomoći i ljudima koji boluju od akni.

Zbog ovih i mnogih drugih efekata, terapija hidromasažnom kadom je postala široko rasprostranjena i može se naći u mnogim banjama i spa centrima.