Zanimljive činjenice o đakuziju

 

Svi znamo da su đakuziji omiljeni vid relaksacije, jer nam pomažu da ponegnemo od svakodnevno stresa. Ipak, postoji mnogo drugih razloga da volite đakuzi, osim tople vode i osećaja komfora i relaksacije.

 

Mršavljenje

 

Zaboravite na teretanu! Umesto toga, obucite kupaći kostim i uskočite u đakuzi. Zapravo, slično sauni, toplota vode u đakuziju pregreva telo i čini da se znojimo. Znoj se sastoji od vode i soli koji napušta telo i čini nas da mršavimo. Dalje, đakuzi ubrzava metabolizam i poboljšava probavu, a naročito unutrašnje sagorevanje kalorija.

 

Đakuzi NIJE nov izum

 

Zapravo, ovake tople kade postoje već hiljadama godina. Jedna verzija đakuzija potiče iz 522. godine, a nastala je u Japanu. Kupatila tamo bila su prepuna kadi s vrelom vodom koja se zagrevala uz pomoć magme iz obližnjih vulkana. Druge verzije đakuzija pronađene su u Engleskoj, gde su Rimljani koristili prirodne gejzire kako bi se opuštali. Očigledno, mi nismo generacija koja je otkrila sve prednosti vrele vode!

 

Veliki uspeh Bekstrit bojsa

 

Tokom svoje turneje po Mediteranu, američki popularni bojbend Bekstribojs oborili su Ginisov rekord. Oni su naime stavili 30 ljudi različitih nacionalnosti, uključujući Francuze, Italijane i Švajcarce u jedan đakuzi.

 

Đakuzi, fontana mladosti?

 

Ko je znao? Zapravo, studije su pokazale da dnevno korišćenje đakuzija usporava starenje i pojavu bora do 20%. Dalje, kupanje u đakuziju sprečava i “unutrašnje” starenje kardiovaskularnog i respiratornog sistema i poboljšava cirkulaciju.

 

Očigledno, đakuzi ima sjajne benefite koji potiču iz daleke prošlosti. Stoga, izdvojte jedan dan mesečno za spa centar i maksimalno iskoristite sve pogodnosti kako masaža, tako i đakuzija i sauna.