Spa centri: Izvori zdravlja, lepote i vitalnosti

 

Jedna od najvećih rastućih industrija danas svakako je velnes, a spa centri postali su deo zdravog velnes načina života.

 

Sami spa centri su nekoliko decenija unazad postali sve popularniji, a uz podršku trendsetera, poznatih ličnosti i sportista, ljudi počinju da shvataju da je briga o telu veoma važna.

 

Uz opuštanje, spa centri imaju i brojne benefite po zdravlje, a u nastavku otkrijte neke od njih.

 

Zašto treba ići u spa centar?

 

Treba da imate na umu da za izbor zdravog načina života nikada nije kasno, a pre nego što se odlučite za spa centar, pročitajte i zašto biste to trebali da uvedete u nedeljnu rutinu zdravog načina života.

 

 1. Zdravlje i opuštanje

 

Spa centri nazivaju se još i destinacijskim, gde možete početi s zdravim načinom života. Uz opuštanje, masaže različitih vrsta, spa centri nude i saune, koje i te kako imaju povoljno dejstvo na naš organizam.

 

2. Lepota

 

Pre nekoliko godina, istraživači su utvrdili da spa centri i te kako utiču i na lepotu. Saune i masaže čine kožu mlađom i elastičnijom, dok samo opuštanje ima pozitivan učinak na celo telo, jer poboljšava cirkulaciju i pomaže telu da se oslobodi toksina.

 

3. Gubitak viška kilograma

 

Uz pravilan način ishrane i redovnu fizičku aktivnost, spa centri odličan su dodatak u borbi sa viškom kilograma. Saune i masaže smanjuju obim na kritičnim delovima tela, a u isto vreme smanjuju nivo šećera, transmasti i holesterola u krvi, te ubrzavaju metabolizam.

 

4. Uklanjanje stresa

 

Bilo da izaberete potpuni spa ugođaj, samo masažu ili saunu, spa centri utiču na umanjenje stresa i na opuštanje tela i duha. Stoga, spa tretmani su neretko sastavni deo pri lečenju brojnih mentalnih oboljenja, kao što su depresija, razražljivost i anksioznost.

 

5. Vreme za sebe

 

I konačno, ali i najvažnije, spa centri omogućavaju vam da se posvetite sebi i da zaboravite na spoljni svet i sve probleme.