fbpx
 

Spa centri: Izvori zdravlja, lepote i vitalnosti

 

Jedna od najvećih rastućih industrija danas svakako je velnes, a spa centri postali su deo zdravog velnes načina života.

 

Sami spa centri su nekoliko decenija unazad postali sve popularniji, a uz podršku trendsetera, poznatih ličnosti i sportista, ljudi počinju da shvataju da je briga o telu veoma važna.

 

Uz opuštanje, spa centri imaju i brojne benefite po zdravlje, a u nastavku otkrijte neke od njih.

 

Zašto treba ići u spa centar?

 

Treba da imate na umu da za izbor zdravog načina života nikada nije kasno, a pre nego što se odlučite za spa centar, pročitajte i zašto biste to trebali da uvedete u nedeljnu rutinu zdravog načina života.

 

 1. Zdravlje i opuštanje

 

Spa centri nazivaju se još i destinacijskim, gde možete početi s zdravim načinom života. Uz opuštanje, masaže različitih vrsta, spa centri nude i saune, koje i te kako imaju povoljno dejstvo na naš organizam.

 

2. Lepota

 

Pre nekoliko godina, istraživači su utvrdili da spa centri i te kako utiču i na lepotu. Saune i masaže čine kožu mlađom i elastičnijom, dok samo opuštanje ima pozitivan učinak na celo telo, jer poboljšava cirkulaciju i pomaže telu da se oslobodi toksina.

 

3. Gubitak viška kilograma

 

Uz pravilan način ishrane i redovnu fizičku aktivnost, spa centri odličan su dodatak u borbi sa viškom kilograma. Saune i masaže smanjuju obim na kritičnim delovima tela, a u isto vreme smanjuju nivo šećera, transmasti i holesterola u krvi, te ubrzavaju metabolizam.

 

4. Uklanjanje stresa

 

Bilo da izaberete potpuni spa ugođaj, samo masažu ili saunu, spa centri utiču na umanjenje stresa i na opuštanje tela i duha. Stoga, spa tretmani su neretko sastavni deo pri lečenju brojnih mentalnih oboljenja, kao što su depresija, razražljivost i anksioznost.

 

5. Vreme za sebe

 

I konačno, ali i najvažnije, spa centri omogućavaju vam da se posvetite sebi i da zaboravite na spoljni svet i sve probleme.

VAŽNO OBAVEŠTENJE

LuxSpa je trenutno u procesu selidbe na novu lokaciju.
Pošaljite nam Vaš kontakt telefon pa će Vas kolege obavestiti čim spa krene sa radom kako bi napravili rezervaciju.
Svi vaučeri će moći da se iskoriste na novoj lokaciji.
Hvala na razumevanju.

LuxSpa