fbpx
 

Jedinstvene vrste masaža na svetu

 

Postoji preko 4500 priznatih masaža na svetu. Počev od anticelulit, preko relaks, do psihoterapeutskih, masaže su jedan od glavnih sredstava za opuštanje i lečenje.

 

U nastavku otkrijte neke od najčudnijih masaža koje postoje danas.

 

1. Ama terapija

 

Ovaj tip masaže kombinuje nekoliko tehnika u samoj jednoj sesiji. Između ostalog koristi se i pokret guranja, a cilj masaže jeste vraćanje energije.

 

2. Ajurveda masaža

 

Slična akupunkturi, ova masaža nastala je u Indiji, a sastoji se od masiranja specifičnih tačaka pritiska (marmasa). Cilj ove masaže jeste odagnanje bola i detoksikacija tela.

 

3. Balinese masaža

 

Iako nije naročito poznata, ova masaža se praktikuje u nekim delovima sveta. U pitanju je kombinacija švedske masaže, dubinske masaže tkiva, akupunkture, reikija i aromaterapije.

 

 

4. Belavi

 

U pitanju je jedinstvena masaža lica, u cilju uklanjanja bora i povratka sjaja i elastičnosti kože. Sastavni deo ove masaže su posebne maske i losioni.

 

5. Energetska masaža

 

Ova masaža nastala je kao kombinacija dva tipa masaže. Prvo, koristi se tehnika tajlandske masaže koja uključuje masiranje tela kroz odeću i istezanje. Zatim, koristi se švedska masaža, koja se ogleda u “trljanju” celog tela dlanovima. Energetska masaža bazirana je na budizmu i tantri, a cilj je isceljenje čakri, buđenje svesti i čula.

 

6. Kandaska dubinska masaža

 

U pitanju je specifična masaža, koja za cilj ima uklanjanje bola. Nju obavlja specijalo izučen terateut, a ogleda se u brzom masiranju tela preko odeće, dok pacijent sedi.

 

7. Karniosakralna masaža

 

Ovaj tip masaže uključuje masiranje vrata i kičme, a glavni fokus je i na glavi.

 

 

8. Esalen masaža

 

Nežna metoda osmišljena je u cilju lečenja emotivnog stanja i predstavlja ekvivalent odlasku kod psihoterapeuta. Iako pacijent ne priča o emocijama i psihičkom sranju, cilj jeste isceljenje koje je uspešno. Zapravo, esalen masaža se bazira na nauci o dodiru, gde dodir, kao takav, ima terapeutsku moć i može da izleči, što je i dokazano nebrojano puta.

 

9. Šiacu pet elemenata

 

Ovaj tertman uključuje ritmične pokrete masaže, od leđa ka stomaku. U početnoj fazi, terapeut čula kako bi razumeo telo pacijenta. Zatim, dobro obučeni maser tim saznanjima detektuje problem u telu, koje zatim donosi u harmoniju.

 

10. Lomi lomi

 

U pitanju je masaža nastala na Havajima, a oponaša pokret talasa okeana i plesa hula. Ovom masažom otpušta se energija zatočena u telu.

 

11. Tehnika kapljica kiše

 

U pitanju je masaža Indijanaca, a sastoji se od korišćenja aromaterapije. Tokom tretmana, na šake, stopala i kičmu stavljaju se eterična ulja, koja imaju za cilj detoksikaciju i lečenje celog tela.

VAŽNO OBAVEŠTENJE

LuxSpa je trenutno u procesu selidbe na novu lokaciju.
Pošaljite nam Vaš kontakt telefon pa će Vas kolege obavestiti čim spa krene sa radom kako bi napravili rezervaciju.
Svi vaučeri će moći da se iskoriste na novoj lokaciji.
Hvala na razumevanju.

LuxSpa