fbpx
 

Da, zlato je zdravo!

 

Zlato je dragoceni metal koji se nalazi u zemljinoj kori. Veoma je redak, pa je iz tog razloga na ceni već decenijama. Uz to što je kroz istoriju zlato služilo u dekorativne svrhe, počev od nakita, preko kruna, ukrasa, delova nameštaja i sl., zlato ima i zdravstvene benefite. Razlog se krije u sposobnosti zlata da skupi toplu energiju, te da te vibracije sprovede do tela.

 

Drevna medicina zlatom

 

Najraniji zapisi o korišćenju ovog metala u zdravstvene i isceljujuće svrhe pronađeni su u drevnom Egiptu. Ova civilizacija koristila je zlato kao “eliksir” zdravlja. Verovali su da je zlato mistično i da leči i štiti telo od brojnih bolesti. Uz to, Egipćani su bili ubeđeni da zlato sprečava starenje…

 

 

Najčešće, zlato se u starom Egiptu koristilo u stomatologiji. Budući da je netoksično i da se lako oblikuje i u savremeno doba ono se koristilo za popunjavanje rupa u zubima ili pak kao “krunica” za novi zub.

 

Rimljani su koristili zlato za lečenje kožnih oboljenja, dok su drevni Kinezi ovaj metal stavljali u jelo, tokom kuvanja pirinča, kako bi uneli minerale iz zlata u organizam. Danas, postoje luskuzni restorani koji nude 24- karatno zlato u svojim jelima. Tokom Srednjeg veka, u Evropi, ljudi su koristili tzv. “zlatnu vodu” kako bi se rešili otečenih zglobova i bolova u kostima i mišićima.

 

Dakle, zlato je po svojim zdravstvenim benefitima poznato već vekovima. A koje su tačno zdravstvene beneficije ovog metala?

 

Zlato i zdravlje

 

Zlato ima antiupalno dejstvo, pa je poznato po tome da umanjuje bol kod reume, artritisa i drugih oboljenja kostiju i mišića. Dokazano je da zlato utiče na pojačanu koncentraciju i fokus, umiruje telo i um, stabilizuje telesnu temperaturu i uspostavlja balans celog organizma.

 

Naučnici su takođe pokazali da zlato ima pozitivan efekat na ljude koji pate od anksioznosti, depresije, tuge ili su pod hroničnim stresom.

 

Zlato je i prirodni stimulans, utiče na budnost, jer poboljšava rad nervnih ćelija.

 

Zbog sposobnosi da regeneriše ćelije, te da ih vraća u normalno- elastično stanje, zlato je sastavni deo brojnih krema i losiona za kožu. Bori se sa ekcemom, osipima, ranama, opekotinama, kožnim oboljenjima, a usporava i starenje i umanjuje bore, te se neretko stavlja i u “antiejdž” kreme.

 

U medicini, zlato se pokazalo efikasno u lečenju nekih vrta karcinoma, kao što je rek jajnika i prostate. Naime, zlato je usporavalo rast malignih ćelija kod pacijenata sa kancerom.

 

Zlato takođe jača imunitet, štiti od oboljenja pluća, kostiju i bešike, a pokazalo se delotvorno i u lečenju anemije. Ovaj metal ubrzava cirkulaciju, poboljšava raspoloženje i umiruje, te ubrzava proces zarastanja i izlečenja kod brojnih bolesti. Ovo su samo neki od zdravstvenih benefita zlata. Brojne druge sposobnosti, naučnici i dalje istražuju, odnosno ponovo otkrivaju, zahvaljujući drevnim spisima.

 

Ovo je sasvim dovoljno razloga da sebi, makar jednom mesečno, priuštite kraljevski tretman – masažu zlatom, te da na svojoj koži iskusite sve zdravstvene sposobnosti ovog čudesnog metala.

VAŽNO OBAVEŠTENJE

LuxSpa je trenutno u procesu selidbe na novu lokaciju.
Pošaljite nam Vaš kontakt telefon pa će Vas kolege obavestiti čim spa krene sa radom kako bi napravili rezervaciju.
Svi vaučeri će moći da se iskoriste na novoj lokaciji.
Hvala na razumevanju.

LuxSpa