fbpx
 

5 najboljih ulja za masažu

 

Bilo da obavljate masažu u kućnim uslovima, idete u spa centar ili kod privatnog terapeuta, ulje za masažu pomaže šakama da lakše klize. Uz to, određena ulja imaju i blagotvorna dejstva na organizam, a u nastavku otkrijte koja su najbolja.

 

Kokosovo ulje

 

Iako možda deluje da ovo ulje nije postojano, kompaktno i da je nedovoljno masno, ono je zapravo jedno od najboljih izbora za masažu. Zahvaljujući trigliceridima, kokosovo ulje je lepljivo i lako klizi kroz kožu. Uz to, uklanja tenziju u mišićima, ubrzava metabolizam, hrani kožu i pomaže joj da lakše i brze zaceli. Ipak, ukoliko ste alergični na kokos ili lateks, izbegavajte ovo ulje.

 

 

Jojoba ulje

 

Iako se naziva uljem, u pitanju je zapravo vosak, dobiven iz semenki biljke jojoba. Nije toliko masan i ne ostavlja fleke, te je veoma popularan u maserskim krugovima. Nema miris i ne iritira kožu, a pomaže rastu ćelija kože, čini je elastičnijom i mekšom.

 

Suncokretovo ulje

 

Veoma ve žano napomenuti da ovo ulje neće izmastiti dodatno kožu, te je idealno za osobe sa masnijim tipom kože. Brzo se ispira, a uz kapsule vitamina E čini pravu hranljivu bombu za vašu kožu.

 

 

Bademovo ulje

 

Ovo ulje je malo masnije, ali ga koža brzo upija. Uz prijatan miris, bademovo ulje odgovara svim tipovima kože i sadrži vitamine E, A i B koji hrane kožu i spolja i iznutra.

 

Ulje kajsije

 

Ne toliko često, ali jednako povoljno po zdravlje, jeste i ulje kajsije. Po tekturi i boji slično je bademovom ulju, ali je bogatije vitaminom E. Lako se upija, ne ostavlja fleke i može biti idealna zamena za osobe koje su alergične na oraščaste plodove te ne smeju da koriste bademovo ili orahovo ulje.

VAŽNO OBAVEŠTENJE

LuxSpa je trenutno u procesu selidbe na novu lokaciju.
Pošaljite nam Vaš kontakt telefon pa će Vas kolege obavestiti čim spa krene sa radom kako bi napravili rezervaciju.
Svi vaučeri će moći da se iskoriste na novoj lokaciji.
Hvala na razumevanju.

LuxSpa