5 najboljih ulja za masažu

 

Bilo da obavljate masažu u kućnim uslovima, idete u spa centar ili kod privatnog terapeuta, ulje za masažu pomaže šakama da lakše klize. Uz to, određena ulja imaju i blagotvorna dejstva na organizam, a u nastavku otkrijte koja su najbolja.

 

Kokosovo ulje

 

Iako možda deluje da ovo ulje nije postojano, kompaktno i da je nedovoljno masno, ono je zapravo jedno od najboljih izbora za masažu. Zahvaljujući trigliceridima, kokosovo ulje je lepljivo i lako klizi kroz kožu. Uz to, uklanja tenziju u mišićima, ubrzava metabolizam, hrani kožu i pomaže joj da lakše i brze zaceli. Ipak, ukoliko ste alergični na kokos ili lateks, izbegavajte ovo ulje.

 

 

Jojoba ulje

 

Iako se naziva uljem, u pitanju je zapravo vosak, dobiven iz semenki biljke jojoba. Nije toliko masan i ne ostavlja fleke, te je veoma popularan u maserskim krugovima. Nema miris i ne iritira kožu, a pomaže rastu ćelija kože, čini je elastičnijom i mekšom.

 

Suncokretovo ulje

 

Veoma ve žano napomenuti da ovo ulje neće izmastiti dodatno kožu, te je idealno za osobe sa masnijim tipom kože. Brzo se ispira, a uz kapsule vitamina E čini pravu hranljivu bombu za vašu kožu.

 

 

Bademovo ulje

 

Ovo ulje je malo masnije, ali ga koža brzo upija. Uz prijatan miris, bademovo ulje odgovara svim tipovima kože i sadrži vitamine E, A i B koji hrane kožu i spolja i iznutra.

 

Ulje kajsije

 

Ne toliko često, ali jednako povoljno po zdravlje, jeste i ulje kajsije. Po tekturi i boji slično je bademovom ulju, ali je bogatije vitaminom E. Lako se upija, ne ostavlja fleke i može biti idealna zamena za osobe koje su alergične na oraščaste plodove te ne smeju da koriste bademovo ili orahovo ulje.